Yhteystiedot

Palvelu Kymppi
Jalkojenhoitaja Merja Sopanen

Puhelinnumero 050 34 63 243
palvelu.kymppi@elisanet.fi

Y-tunnus 2020147-5

Avoinna

Ma-Pe Ajanvaraus puhelimitse


Peruuttamattomasta ajasta veloitamme varatusta hoidon hinnasta 2/3 ja samanapäivänä peruutetusta ajasta 1/3 hoidon hinnasta

Yhteistyökumppaneita

Kenkä-Rale

Terttu Lilja Oy

Hierontapalvelu Sopanen

044-240 1092

Suomen Jalkojenhoitaja- ja Jalkaterapeuttiliitto ry

Jalkojenhoitaja - Terveydenhuollon ammattilainen

Jalkojenhoitaja

Jalkojenhoitaja ja Jalkaterapeutti ovat nimikesuojattuja terveydenhuollon ammattihenkilöitä. He ovat alaraajojen ja jalkaterän alueen vaivojen ja ongelmien asiantuntijoita.

Jalkojenhoitajan toimenkuva

Jalkojen tutkiminen
 

Jalkojenhoitajan keskeisintä työtä on jalkaongelmien ennaltaehkäisy ja itsehoidon ohjaus sekä neuvonta muun muassa jalkineiden valinnassa. Jalkojenhoidon keinoin pyritään ylläpitämään jalkojen toimintakykyä koko ihmisiän.

Säännöllisillä tarkastuksilla voidaan nopeasti havaita jalkojen muutokset ja erityisesti riskijalkojen sairausperäistet jalkaongelmat kuten mahdolliset virheasennot, kynsi - ja ihomuutokset sekä haavaumat.

Riskiryhmiä ovat muun muassa diabeetikot ja reumaatikot joiden jalkojenhoito on erityisen tärkeää, kun estetään tunto-ja verisuonivaurioiden aiheuttamia ongelmia.

 

Muutosten hoito

Syntyneitä iho - ja kynsimuutoksia kuten känsiä, syyliä, kovettumia, rakkoja, pykimiä, sisäänkasvaneita kynsiä, paksuuntuneita kynsiä, sienikynsiä sekä virheasentoja jalkojenhoitaja hoitaa erilaisilla menetelmillä tarpeen mukaan.

Hoidon onnistumisen varmistamiseksi jatkohoito ja itsehoidon ohjaaminen ja neuvonta ovat keskeinen osa.